Preskoči najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Slika Lela Branimir
Dodjela državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2018./2019
napisao/la Lela Branimir - Ponedjeljak, 12 Studeni 2018, 15:38
 

Poštovane kolegice i kolege,

 

danas su objavljene rang-liste za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2018./2019.

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do 19. studenoga 2018. godine do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine broj, 78/2018.) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje kako svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

 

Lijep pozdrav,

 

Branimir Lela

 
Slika Lela Branimir
Kalendari djelatnosti za završne i diplomske radove u 2018/2019
napisao/la Lela Branimir - Četvrtak, 1 Studeni 2018, 11:48
 

Poštovane kolegice i kolege, u privitku se nalaze kalendardjelatnosti za završne i diplomske radove u zimskom i ljetnom semestru u akademskoj godini 2018./2019.

 

Lijep pozdrav,

 

Branimir Lela

 
Slika Lela Branimir
Upućeni e-mailovi za provjeru podataka studentima koji konkuriraju za državnu stipendiju u STEM područjima znanosti
napisao/la Lela Branimir - Utorak, 30 Listopad 2018, 09:12
 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019. uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.

Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi.

Ako studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka potrebno je žurno se obratiti prodekanu za nastavu koji je ujedno i koordinator za STEM stipendije.

Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, potrebno je obratiti se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: stem-stipendije@mzo.hr.

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti prodekanu za nastavu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: stem-stipendije@mzo.hr.

Podatke je moguće ispraviti zaključno do 7. studenoga 2018. godine do 12 h. Ako do navedenoga vremena podaci ne budu ispravljeni, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Ako student na svoju adresu elektroničke pošte u sklopu sustava AAI@EduHr zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, teba napomenuti kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/.

Dodjela stipendija provodi se na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018.), odnosno na temelju podataka koje su Ministarstvu dostavila visoka učilišta koja izvode studijske programe u STEM područjima znanosti i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a u sklopu projekta „Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM)” Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”.

 

Lijep pozdrav,

 

Branimir Lela

 
Slika Lela Branimir
Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019.
napisao/la Lela Branimir - Ponedjeljak, 29 Listopad 2018, 08:27
 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je raspisalo Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Rok za prijave je 6. studenoga 2018.

Više o Natječaju možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://mzo.hr/hr/natje%C4%8Daj-za-dodjelu-10000-drzavnih-stipendija-za-akademsku-godinu-20182019-sukladno-osiguranim

 

Lijep pozdrav,

 

Branimir Lela

 
Slika Lela Branimir
Internship Programme of German Business 2019
napisao/la Lela Branimir - Srijeda, 10 Listopad 2018, 00:13
 

Poštovane kolegice i kolege,

 
ukoliko ste zainteresirani da sljedećeg ljeta odete na stručnu praksu u Njemačku i provedete tamo 3 do 6 mjeseci, pozivate se na prezentaciju Programa stipendija njemačkog gospodarstva i njemačke vlade, koja će se održati u utorak 16.10.2018. godine s početkom u 14:00 u velikoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu (sjeverni toranj, 2. kat).

Pored mogućnosti da steknete vrijedno internacionalno i profesionalno iskustvo, Program Vam pruža kompletnu organizacijsku i administrativnu podršku prije i tijekom prakse, pokriva najveći dio troškova Vašeg boravka u Njemačkoj i pruža priliku da postanete dio veoma aktivnog Alumni kluba po povratku u Hrvatsku.


Više o samom Programu možete pronaći na Web stranici:  www.stipendienprogramm.org

Facebook događaj:  https://www.facebook.com/events/170560170547724/?active_tab=aboutLijep pozdrav,

 

Branimir Lela

 
Slika Lela Branimir
Liste mentora za završne i diplomske radove
napisao/la Lela Branimir - Ponedjeljak, 8 Listopad 2018, 23:47
 

Poštovane kolegice i kolege,

 

svi studenti koji su u ak. god. 2018./2019. upisali završni ili diplomski rad, a nisu kroz sustav e-upisa ili na Studentskoj službi popunili listu željenih mentora, trebaju popuniti obrazac iz privitka i poslati ga do petka 19. listopada 2018. na e-mail adresu: upisi@fesb.hr.

Napomena: na listi je potrebno predložiti najmanje 5 imena željenih mentora!

 

Lijep Pozdrav

 

Branimir Lela 

 
Slika Lela Branimir
Nova DUMP-ova Škola osnova programiranja
napisao/la Lela Branimir - Nedjelja, 7 Listopad 2018, 12:09
 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Dumpovci već desetu godinu za redom organiziraju ciklus predavanja pod nazivom Škola osnova programiranja, a ovaj put će na njemu koristiti jedan od najpopularnijih programskih jezika, C#. Na predavanjima i radionicama ciklusa savladat će se osnovni pojmovi kao što su varijable, logički operatori, petlje i kolekcije, a završit će se s funkcijama. Ciklus je besplatan i nisu potrebne ni prijave ni predznanje.

Vrijeme održavanja: Subota, 13. listopada 2018. u 17 sati
Mjesto održavanja: FESB, dvorana A100

Više informacija na www.dump.hr.
E-mail: info@dump.hr

 

Lijep pozdrav,

 

Branimir Lela