FESB: Izlaganje prvog splitskog bolida
Pomoć za Pretraži
 
 
Slika Lelas Damir
Izlaganje prvog splitskog bolida
napisao/la Lelas Damir - Srijeda, 6 Studeni 2013, 09:28
 

Udruga primijenjenog strojarstva (UPS) nastala je 2011. godine od strane studenata FESB-a, u svrhu da studenti teoretsko znanje pretoče u praktično.


Za realizaciju ovakvog projekta potrebno je jako puno vještine i iskustva. Formula mora zadovoljavati stroge kriterije natjecanja, koje ocjenjuju profesionalci iz industrije.


Od 13. - 16. rujna 2013. na stazi "Riccardo Paletti" u mjestu Varano de' Melegari, Italija, održano je 9. međunarodno natjecanje "Formula SAE Italy & Formula Electric Italy". Studenti s tehničkih fakulteta iz cijeloga svijeta natjecali su se u inovativnosti, projektiranju, izradi, prezentaciji i radnim karakteristikama, vlastitog trkaćeg vozila, prema pravilniku Formula Student.


Studenti Udruge Primijenjenog Strojarstva (UPS) prvi put su izašli na ovo najprestižnije natjecanje studenata, prošli su sve testove provedene od sudaca - vrhunskih inženjera iz vrha svjetske autoindustrije te automotorsporta i ostvarili odličan plasman u klasi 1C osvojivši 34. mjesto od 55. ekipa.


Pridružite nam se ovaj vikend od petka 8. do nedjelje 10. studenog u City Centeru one i pogledajte izlaganje bolida svaki dan od 9 do 21 sat.