FESB: Mozgalo
Pomoć za Pretraži
 
 
Slika Lela Branimir
Mozgalo
napisao/la Lela Branimir - Petak, 26 Veljača 2016, 10:53
 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja.
Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od 2 do 4 osobe.

Više o ovoj temi može se pronaći na poveznici: https://www.estudent.hr/category/natjecanja/mozgalo/#_tab i Facebook profilu: https://www.facebook.com/eSTUDENT.Mozgalo/

Za sva eventualna dodatna pitanja molim da kontaktirate kolegicu Lanu Perišu (Lana.Perisa@fesb.hr).

 

Lijep pozdrav

 

Branimir Lela