Najnovije vijesti

DSP Hackathon – testiraj znanje i osvoji nagrade

 
Picture of Tea Marasović
DSP Hackathon – testiraj znanje i osvoji nagrade
by Tea Marasović - Petak, 21 Svibanj 2021, 1:57
 

Od 21. svibnja do 14. lipnja tvrtka Ericsson Nikola Tesla organizira virtualni hackathon iz područja obrade digitalnih signala (engl. Digital Signal Processing - DSP) te pozivaju sve studente i profesionalce tehničkog usmjerenja, koji već znaju nešto o obradi digitalnih signala ili o tome žele naučiti, da se prijave na njihov hackathon i pokažu svoje znanje. Natjecanje sadržava tri razine zadataka (Basic, Intermediate, Advance), a odvija se putem platforme GitHub.

Zainteresirani natjecatelji mogu se priključiti tijekom cijelog trajanja natjecanja, a za najuspješnije, ali pri tome i najbrže, sudionike pripremljen je fond nagrada. Ujedno, najboljim natjecateljima bit će ponuđen daljnji angažman kroz stručnu praksu ili mogućnost zaposlenja. Tijekom natjecanja zadatci će se kontinuirano pregledavati i svi će sudionici u svakom trenutku imati uvid o mogućnostima osvajanja nagrada.

Pored osvajanja nagrada i testiranja znanja, hackathon je osmišljen i kao način za stjecanje znanja iz nekog novog područja. Stručnjaci iz Razvojno-istraživačkog centra tvrtke Ericsson Nikola Tesla, koji su ujedno i inicijatori hackathona, posljednjih su nekoliko tjedana pomno razrađivali zadatke i dopunjavali dokumentaciju koja je, posebno u početničkom dijelu zadataka, zamišljena kao odličan medij za učenje o problematici obrade digitalnih signala. Više informacija o natjecanju potražite na sljedećoj poveznici