Najnovije vijesti

Istraživanje "Studenti i pandemija - Kako smo (pre)živjeli?"

 
Picture of Tea Marasović
Istraživanje "Studenti i pandemija - Kako smo (pre)živjeli?"
by Tea Marasović - Četvrtak, 2 Rujan 2021, 2:19
 

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi istraživanje o učincima pandemije bolesti COVID-19 na iskustvo studiranja u akademskoj godini 2020./2021. Istraživanje obuhvaća tri segmenta: visokoškolsku nastavu, studentski život i mentalno zdravlje studenata. Posebna je tematska cjelina posvećena utjecaju pandemije na prijelaz iz sustava srednjeg u visoko obrazovanje i namijenjena je isključivo studentima i studenticama prve godine.

Istraživanje se provodi kako bi se dobio uvid u doseg i utjecaj pandemijskih okolnosti - poput nastave na daljinu, socijalne distance i sl. - na iskustvo studiranja tijekom čitave akademske godine.

Iz agencije ljubazno mole sve studente i studentice preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih/stručnih studija da odvoje desetak minuta svoga vremena za ispunjavanje upitnika koji se nalazi na sljedećoj poveznici. Anketa će biti otvorena do 10. rujna 2021. godine, a može ju se ispuniti na stolnom ili prijenosnom računalu, mobilnom telefonu, od kuće ili bilo koje druge lokacije.