Najnovije vijesti

Predstavljanje događaja EIT Manufacturing Innovation Challenge

 
Picture of Tea Marasović
Predstavljanje događaja EIT Manufacturing Innovation Challenge
by Tea Marasović - Srijeda, 27 Listopad 2021, 9:57
 

EIT Manufacturing Innovation Challenge (EITMIC) je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne grupe (studenti, razvojne tvrtke, neovisne grupe zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji. 

Cilj projekta je rješavanje izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj, odnosno u kompanijama Podravka, VERTIV, JGL i Ferro-Preis. Dijeljenjem znanja, umrežavanjem i pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinog područja, okupljeni ekipe natječu se u izradi najboljeg rješenja koje će pomoći u rješavanju jednog od zadanih izazova. Dodatna motivacija za sudjelovanje na ovom događaju zasigurno su bogate novčane nagrade koje su za najbolje ekipe pripremile kompanije. Definirani problemski izazovi objavljeni su ovdje.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju i mentorstvo kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz podršku iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

Sve detalje ovog atraktivnog događaja možeš saznati na predstavljanju koje će se održati u hibridnom obliku, u četvrtak, 28.listopada 2021. godine, u 15 sati. Projekt će predstaviti stručnjaci zaduženi za organizaciju događaja, a zainteresirani će događaju moći prisustvovati ili online, preko platforme Zoom (poveznica za sudjelovanje će biti poslana nakon prijave),  ili uživo, u Splitu, u PICS@FESB predinkubatoru i coworking prostoru, pokrenutom u sklopu projekta ICT županija. (FESB, Ulica Ruđera Boškovića 32, ulaz sa zapadne strane).

Predstavljanje EIT Manufacturing Innovation Challenge događaja u Splitu organizirano je uz podršku lokalnih partnera ICT županijeFakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu.

Svoje sudjelovanje na prezentaciji (online ili uživo) potrebno je potvrditi ispunjavanjem obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici.

Prijave za EITMIC otvorene su do 4. studenoga 2021., a samo natjecanje će se održati od 10. studenoga do 9. prosinca 2021. godine u hibridnom (online/uživo) obliku. Tijekom natjecanja ekipe rade na izradi najboljeg rješenja te ga interno prezentiraju kompanijama koje su ga definirale. Najbolje ocijenjena ekipa iz svake grupe prezentirati će svoje rješenje na finalnom događaju.

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti i na službenim Facebook i LinkedIn stranicama.