Najnovije vijesti

Otvorene su prijave za natjecanje LUMEN Engineering!

 
Picture of Tea Marasović
Otvorene su prijave za natjecanje LUMEN Engineering!
by Tea Marasović - Petak, 21 Siječanj 2022, 3:59
 

Ovog tjedna započelo je najveće studentsko natjecanje u elektrotehnici - LUMEN Engineering u organizaciji udruge eSTUDENT.

LUMEN Engineering edukativno je studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i jedino je takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj. Cilj je potaknuti studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koja treba implementirati u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Ekipe studenata natječu se u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema, koje odabiru i financijski potpomažu partneri projekta. 

Ovogodišnje teme su “Elektromehanički orkestar: elektromehanički instrument od već postojećih komponenti (ne zvučnik!)” te “3,2,1 PROJEKTIRAJ: izradi uređaj s najviše 14 izvoda”. Studenti imaju pravo odabrati jednu od dvije ponuđene teme te predstaviti svoje rješenje.

Ono što LUMEN Engineering još pruža jest povezivanje studenata i partnera te suradnju u obliku praksi ili mogućeg zapošljavanja u tvrtkama koje su među najvećima upravo u ovom polju. Ovogodišnji partneri natjecanja su tvrtke Altpro, Rimac, Inetec, Xylon, GlobalLogic i Vertiv.

Kraj natjecanja donosi vrijedne novčane nagrade pa tako pobjednička ekipa osvaja 15.000 kuna, drugoplasirana ekipa 10.000 kuna, a trećeplasirana 5.000 kuna. Kao četvrta nagrada, dodijelit će se 1.000 kuna ekipi sa najboljom prezentacijom svog finalnog rješenja.

Tijekom narednih mjeseci održat će se razne radionice i predavanja koja će držati navedeni ovogodišnji partneri, a sudionici imaju pravo na konzultacije sa profesorima koji su ujedno i članovi žirija. Njega ove godine čine tri profesora: Vladimir Milić, Dinko Oletić te Mario Hrgetić.

Na natjecanje se možete prijaviti kao ekipa s najmanje dvije, a najviše četiri osobe ili samostalno, pri čemu se kasnije sastavljaju ekipe od samostalno prijavljenih kandidata. Prijave se primaju do 31. siječnja 2022. godine, putem sljedeće poveznice.

Za sve ostale informacije o ovom i ostalim projektima udruge eSTUDENT, pratite njihove mrežne stranice te njihov Instagram, Facebook i LinkedIn