Najnovije vijesti

Predstavljanje projekta StartIT Student

 
Picture of Tea Marasović
Predstavljanje projekta StartIT Student
by Tea Marasović - Četvrtak, 2 Lipanj 2022, 10:27
 

ICT županija i FESB zajedničkim snagama pokreću novi projekt StartIT Student - studentski poduzetnički projekti te pozivaju sve zainteresirane studente da prisustvuju predstavljanju projekta koje će se održati u utorak, 7. lipnja 2022. godine, s početkom u 14.15 sati, u dvorani A100 našeg Fakulteta. 

Projekt će tom prigodom predstaviti: dekan Fakulteta prof. dr. sc. Srdjan Podrug, prodekan za poslovanje izv. prof. dr. sc. Petar Šolić, koordinator StartIT Student projekta izv. prof. dr. sc. Ivan Marasović te voditelj projekta ICT županija gosp. Damir Brčić

Projekt StartIT Student namijenjen je studentima našeg Fakulteta koji žele svoje znanje primijeniti u poduzetništvu i ideje pretvoriti u proizvod spreman za tržište. Sudjelovanjem u StartIT Student projektu, studenti će kroz rad u ekipama i uz pomoć mentora, profesora s Fakulteta, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište. Pohađat će radionice, edukacije/predavanja i sudjelovati na druženjima startup zajednice Digitalna Dalmacija koja kao lokalna IT scena djeluje u okviru projekta ICT županija. Uz to, naučit će kako izraditi poslovni plan i provesti istraživanje tržišta, imat će priliku povezati se s drugim studentima istih ili sličnih interesa te će se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice - StartIT startup akademije, također projekta ICT županije.

Studentski poduzetnički projekti u okviru projekta StartIT Student bit će vredovani, a najbolji će po njegovom završetku dobiti novčane nagrade kojima će, primjerice, moći zakupiti domenu i izraditi vlastitu web stranicu za prezentaciju svog projekta. Prve tri studentske ekipe direktno će edukaciju nastaviti u našoj StartIT startup akademiji, kao sljedećem pripremnom koraku pred izlazak na globalno tržište. Najbolji projekt iz StartIT startup akademije će, pak, imati priliku sudjelovati u GrowIT programu vrijednosti milijun kuna, za daljnje financiranje razvoja projekta za izlazak na tržište. Najvažnije je da ideja ima potencijal postati proizvod koji nekome treba i koji rješava neki problem.

Polaznici StartIT Studenta imat će podršku StartIT mentora u razvoju svog projekta i ideje te njihovo znanje i iskustvo o pokretanju vlastitog biznisa. Ujedno, imat će mogućnost cjelodnevnog korištenja PICS predinkubatora. Poznanstva koja će ostvariti i vještine koje će usvojiti značajno će im pomoći u daljnjem razvoju karijere.